15.2.200 se konal již osmý ročník celorepublikového závodu pod názvem VC Mostu, který byl hodnocený v ISU systému

Něco málo k organizaci… Na závod jsme se připravovali několik měsíců předem. Jsme oddílem, který chce mít vše dokonalé a krásné. Nejde jen o to zařídit led a šatny pro závodníky, ale také o to, připravit závodníkům takové prostředí, na které budou rádi vzpomínat, a hlavně se budou rádi vracet. Myslím si, že toto se nám již osm let po sobě daří. Díky skvělému kolektivu, který máme v našem oddíle se mohu spolehnout na rodiče oddílových dětí, kteří se jednou v roce stanou organizátory VC Mostu. Pro představu k přípravě patří oslovování sponzorů, výroba bannerů, brožurek, památečních odznáčků, výběr pohárů, medailí, ale také nákup občerstvení, věcí kolem výzdoby a v neposlední řadě příprava zázemí pro rozhodčí a samotné závodníky. Je toho mnoho, co organizátor před samotným závodem musí zajistit. Tento rok jsme měli poprvé malé ale… Nepodařilo se nám spustit všechny závodní hudby. Ač jsme se snažili a mnohdy i našli variantu spuštění hudby z tréninkového aparát, všechny hudby se spustit nepodařilo. Toto je nepříjemné jak pro závodníka, tak i pro nás – je nám těchto dětí vždy moc líto, protože musejí startovat na jim neznámou skladbu. I když toto nebylo vždy vinou našeho aparátu, ale i vinou poškozených CD, tak se tomuto chceme do devátého ročníku vyvarovat a už nyní máme v plánu alternativu.

Pokud zakončíme téma organizace, přichází téma samotného závodění, a to shrnutí čísel. Letos se k nám přihlásil tak velký počet závodnic a závodníků, že jsme byli nuceni dvě kategorie zrušit. Ač neradi, ale jinak to nešlo – den prostě netrvá tak dlouho, jak bychom potřebovali. Nakonec přijelo na 150 krasobruslařek a krasobruslařů, a to ze čtyřiceti oddílů z celé ČR. Závodilo se v sedmi kategoriích, z čehož dokonce jedna byla rozdělena na dvě, aby si mohly zazávodit všechny krasobruslařky. V rámci závodu se předvedlo šest chlapců, a to v kategoriích žákovských. Vedle závodních jízd se předvedlo sedm mosteckých bruslařek a jeden mostecký krasobruslař v rámci exhibice, která byla postavena na závodních jízdách a zakončena saltem, které se na ledech ČR jen tak nevidí. Mostečtí krasobruslaři se předvedli v rámci exhibice proto, aby se mohli ukázat svým kamarádům, babičkám, dědečkům aj. aj., jelikož máme několik typů soutěží, a právě námi pořádané se nemohli zúčastnit.

A jak Most dopadl? Jsme rádi, že se můžeme na domácí půdě pochlubit zlatem, a to díky žačce Štěpánce Maříkové. Ostatních sedm závodnic se snažilo, zajelo krásné jízdy, ač na ty nejvyšší příčky to nestačilo.

 

 

 

Výsledky mosteckých krasobruslařek:

Žačky
1.místo                Štěpánka Maříková
8.místo                Alexandra Vitmayerová
12.místo              Natalie Hubková
16.místo              Dominika Loucká

Žačky mladší:
10.místo              Darina Koutná
18.místo              Zuzana Manicová

Žačka nejmladší:
7.místo                Sophie Mego
10.místo              Viktorie Wachtelová

V exhibičním vystoupení se předvedli:
Kordík František, Blahoutová Eva, Procházková Tereza, Mrkvičková Aneta, Nováková Stela, Kordíková Mariana, Ciprová Tereza a Kučabová Michelle Eve.