VC Mostu přinesla domácím závodníkům deset cenných kovů

V sobotu 16.2.2019 se uskutečnil na mosteckém zimním stadionu celorepublikový závod v krasobruslení, jehož organizátorem byl právě mostecký oddíl krasobruslení Sport Most.

Závod byl hodnocen systémem OBO a to pro kategorie Přípravek a Nováčků mladších a starších C a vyšším systémem ISU pro kategorie Nováčci starší A, Žačky nejmladší A, Adult A, Žačky nejmladší B, Žačky mladší B a Žačky B. Dále byly k vidění dvě exhibice a to žákem mladším z Prahy a domácím juniorem.

Do Mostu se vypravilo na 150 závodníků (z toho tři chlapci) z 34 oddílů (z toho jeden oddíl ze sousedního Německa).

Závod probíhal po celý den a diváci měli vstup zdarma.

Jako předsedkyně oddílu krasobruslení v Mostě bych tímto ráda poděkovala všem, kteří se na VC Mostu podíleli. Díky patří sponzorům, bez kterých bychom nemohli uspořádat závod na takové úrovni, na které ho pořádáme. Sponzorů si velice vážíme a ceníme si toho, že většina z nich je s námi již řádku let. Jako díky je celoročně prezentujeme na webových stránkách oddílu a v nástěnce vestibulu na zimním stadionu. V den závodu bylo možno sponzory spatřit na dvou bannerech, z jichž jeden byl za stupni pro vítěze a druhý za odpočinkovou pohovkou pro závodníky u ledové plochy. Dále byla možnost podívat se na sponzory v brožuře, kterou každý závodník obdržel a odvezl si ji domů. Druhé obrovské díky patří rodičům dětí mosteckého oddílu, kteří se každoročně podílejí na organizaci celodenního závodu a každý plní svůj úkol, který mu byl přidělen – od prezence, vyhlašování, výzdoby, pouštění hudby a mnoho dalšího. Nemalé díky patří hlasatelce závodu Markétě Sochorové, která je již naší součástí a VC prožívala již po několikáté s námi a my jsme jí za to velice vděčni. Poděkování patří také hostům a to jak z města, kdy nás přišla navštívit a závodníkům držet palce náměstkyně primátora Markéta Stará, tak hostům ,,od ledu,, a to Jindřichu Šimkovi, režisérovi muzikálů na ledě a jeho ženě trojnásobné mistryni světa v krasobruslení Radce Kovaříkové. Radka je nedílnou součástí VC Mostu, když každým rokem přijme pozvání a na závod dorazí. Od rána až do večera sleduje krasobruslařky a krasobruslaře a mimo led s nimi prohodí slovíčko, poskytne fotografie a hlavně jim předá ceny a potřese rukou s přáním úspěchů v krasobruslařském umu.

A na závěr veliké díky trenérům mosteckého oddílu, kteří (nejen na domácí závody) připravili děti a vyslali je na led. Jmenovitě děkuji Michaele Smolkové, hlavní trenérce, Jitce Brabcové, trenérce, Tereze Bendlové, trenérce a Františku Kordíkovi, trenérovi. Bez vás by děti nedokázaly to, co umí a Most by neměl tolik skvělých krasobruslařek a krasobruslařů.

A nyní k těm, o kterých VC Mostu byla a to k závodníkům. Most vyslal na led hned patnáct svých členů (v každé kategorii měl minimálně jednoho zástupce). Děti byly nervóznější, než kdy jindy. Jde přece o domácí závod a v publiku mají najednou kamarády, babičky, dědečky, tetičky a o to více chtějí ukázat, že jsou těmi nejlepšími. A že to dokázaly – hned deset z nich si na krk pověsilo medaili a tři z nich stály kousíček od stupňů pro vítěze. A ani ty bruslařky, které nebyly na stupních či těsně vedle nich se nemusejí stydět – předvedly krásné bruslařské výkony a jízdy se jim povedly.

Výsledky mosteckých krasobruslařek/ů:

OBO
Přípravka II                 Tereza Ciprová                      1.místo
Přípravka I                  Michelle Eve Kučabová        1.místo

Nováčci starší C         Viktorie Wachtelová              2.místo
Nováček mladší C      Mariana Kordíková               3.místo
Nováček mladší C      Sofie Nedrdová                     9.místo

ISU
Žačky nejmladší A     Sophie Ellen Kučabová         1.místo
Žačky nejmladší A     Blahoutová Eva                     2.místo
Nováčci starší A         Aneta Mrkvičková                 2.místo
Nováček starší A        Stela Nováková                      4.místo
Žačky nejmladší B     Sophie Mego                          21.místo
Žačky mladší B          Štěpánka Maříková                1.místo
Žačka mladší B          Dominika Loucká                   5.místo
Žačky B                       Alexandra Vitmayerová         3.místo
Žačky B                       Markéta Ciprová                    4.místo
Adult A                        Adéla Pechancová                  3.místo

Exhibice
Junior                          František Kordík                    ,,salto,,